Vlaams Belang Heusden-Zolder

 facebook twitter feed

Politieke rechtspraak: Voormalig parlementslid veroordeeld

Additional Info

150px-Emblema Stasi.svg

Vanochtend werd voormalig Vlaams parlementslid Frans Wymeersch veroordeeld tot 4 maand met 3 jaar uitstel én een verlies van zijn burgerrechten voor de periode van 10 jaar. Daarenboven dient Wymeersch 1 euro schadevergoeding te betalen aan het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Aanleiding voor de veroordeling was een Vlaams Belang-publicatie uit 2005 waarin schijnbaar foutieve informatie stond met betrekking tot de daders van vandalisme op het kerkhof van Sint-Niklaas. Het door de SP.a- gedomineerde stadsbestuur liet de kans niet liggen en diende prompt een klacht in.

Dat het Vlaams Belang destijds een extra publicatie liet verspreiden om de incorrecte informatie recht te zetten, bleek voor de rechter geen legitiem argument. Het mag dan ook duidelijk wezen dat het hier om een politieke lynchpartij gaat tegen de Vlaamse onafhankelijkheidspartij, Vlaams Belang. Na de veroordeling van het Vlaams Blok in 2004, blijkt dat de rechterlijke macht zich opnieuw voor de kar laat spannen van de wetgevende (politieke) macht, wat opnieuw een schending van de scheiding der machten betekent. Het déjà vu-gevoel is dan ook bijzonder groot.

Politieke rechtspraak hoort niet thuis in een zichzelf respecterende rechtstaat. Terwijl fundamentalistische organisaties als Sharia4Belgium lustig hun gangen kunnen gaan en ongenuanceerd oproepen tot geweld, worden politici van het Vlaams Belang veroordeeld tot disproportionele straffen.

Het partijbestuur van het Vlaams Belang zal zich in de komende dagen dan ook beraden over een beroepsprocedure bij het Hof van Beroep.

 

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang

Gerda Van Steenberge
Vlaams parlementslid

Bron: Vlaams Belang

 

Vlaams Belang

 

Contacteer Ons

  • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Website: vlaamsbelangheusdenzolder.be