Vlaams Belang Heusden-Zolder

 facebook twitter feed

Sterk Heusden-Zolder wil met Vlaams Belang praten

Additional Info

 

Schepen-Selahattin-Özer

Het Vlaams Belang afdeling Heusden-Zolder heeft akte genomen van de ambities van Selahattin Özer, voorzitter van de nieuwbakken lokale partij "Sterk Heusden-Zolder" wat in de volksmond ongetwijfeld spoedig “de Turkenpartij” zal heten.

De heer Özer stelt dat hij bereid is om “zelfs” met het Vlaams Belang te praten. Of wij ons vereerd moeten voelen na zijn dubieuze politieke loopbaan weten wij niet, maar wij zijn daar zeker toe bereid. Dus bij deze nodigen wij hem uit daad bij woord te voegen, de politieke isolatie waar zijn lijst nu mee te maken krijgt is immers ons terrein.

Dat de heer Özer de integratie tegenwerkt, alsdus onze burgemeester Sonja Claes, willen wij een kanttekening bij maken. Als wij burgemeester Claes immers moeten geloven, dan is de integratie een geslaagd project. Daar stelt onze partij zich vragen bij. Wat ons betreft is het aan allochtonen om zélf te integreren. En als zij dat oprecht doen naar Vlaamse waarden en normen, dan hebben wij er geen enkel probleem mee hen Vlaming te noemen. Echter, als zij dat niet willen, dan gaan wij ook niet doen alsof, zoals burgemeester Claes, om nog wat stemmen te ronselen onder het mom van “de multicultuur.” Laat ons niet vergeten dat burgemeester Claes haar partij zelf met de vorige verkiezingen met pamfletten in het Turks was begonnen. Alsof dat "de integratie" niet "tegenwerkt."

Wij waarderen dan ook de oprechtheid van de heer Özer om zich openlijk als Turks te profileren (naar de woorden van burgemeester Claes, overigens.) Dat hij gratuit stelt dat wij allemaal “Belgen” zijn is naar onze mening sowieso een dode letter, dus op dat vlak maken wij alleszins geen enkel bezwaar.

Wat het Vlaams Belang afdeling Heusden-Zolder betreft kan een samenwerking met Sterk Heusden-Zolder bereikt worden door een wederzijds respect voor elkanders verschillen. Immers, als de Turkse gemeenschap in Heusden-Zolder met een stem voor Sterk Heusden-Zolder besluit dat zij geen integratie wil, dan komt het eens van een ander. En dan zijn wij de eerste om dat te respecteren. Wij verplichten niemand, zeker niet op de voorwaarden van de gevestigde partijen.

In volle afwachting van een uitnodiging van de heer Özer.

 

Vlaams Belang

 

Contacteer Ons

  • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Website: vlaamsbelangheusdenzolder.be