Vlaams Belang Heusden-Zolder

 facebook twitter feed

Opruimen van graven in Berkenbos en Bolderberg

Additional Info

graven-ruimen-bolderberg-berkenbos

Met grote verstomming ontdekten verschillende mensen dat er plots een bordje bij het graf van hun geliefden stond. Op het bordje staat vermeld dat vanaf 4 april 2013 de resterende stoffelijke overschotten zullen verzameld worden en in een gemeenschappelijk graf zullen gelegd worden.

 

Het zou hier volgens Burgemeester Sonja Claes om oude graven gaan. Het gaat echter om graven die ouder zijn dan 25 jaar: van voor 1987 dus. Wij kunnen ons best voorstellen dat dit zeer confronterend is voor sommige mensen, want 25 jaar is volgens ons nog niet "oud". Ook de kennisgeving met een koele mededeling door middel van een bordje voor het graf komt zeer hard over.

Wij kunnen ons niet voorstellen dat je, als je namen en geboortedatums hebt van de overledenen, je hier niets meer van kan terugvinden in de bevolkingsregisters. Volgens Sonja Claes gebeurt alles via een wettelijke procedure, maar het gaat ons om de menselijke gevoelens, waar hier ijskoud geen rekening mee wordt gehouden.

Vele mensen vragen zich af waarom dit nodig is. Er is immers nog plaats genoeg op de kerkhoven. Bovendien is de tendens van de laatste jaren dat meer mensen zich laten cremeren in plaats van begraven. De grafzerkjes voor de urnen nemen veel minder plaats in op het kerkhof waardoor de beschikbare oppervlakte dus nog voor lange tijd volstaat.

 

Vlaams Belang

 

Contacteer Ons

  • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Website: vlaamsbelangheusdenzolder.be